TENNIS

OVER TENNIS

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee!
Of je nu een man of vrouw bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, met of zonder beperking, tennis is er voor iedereen. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Bovenal is tennis een sport die je je hele leven lang kan doen. 

Altijd en overal
We tennissen niet alleen op de vereniging, maar ook op openbare banen, op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kun je altijd en overal en wanneer jij dat wilt. Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Het kan allemaal. 

Uitdagend
Tennis daagt uit en motiveert. Door te tennissen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en zorgt voor een positieve spanning.

Gezellig
Elke donderdagavond met je vrienden een potje tennissen, met je competitieteam in de auto naar een vereniging verderop of even in de kantine napraten na de training; dat is tennis. Door zijn omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis dan ook als geen andere sport mensen verbinden en verenigen. Ook door het karakter en de cultuur van de sport, verbindt tennis. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, een hand na de wedstrijd en een drankje drinken met je tegenstander, dat is bij tennis heel normaal.

Spelregels

De spelregels van tennis zijn bepaald door de Internationale Tennis Federatie (ITF). Ze gelden voor zowel mannen als vrouwen en zijn in Nederland 

Bij tennis moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen. Het doel is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal op dezelfde wijze terug te slaan. 

Game, set & match: de puntentelling bij tennis
Bij de puntentelling in tennis gaat het om game, set en match. Maar hoe werkt die eigenaardige puntentelling nou precies en wanneer heb je een wedstrijd gewonnen? In onderstaande video leggen we je uit hoe het werkt. 

 


LIDMAATSCHAP

Ben je geïnteresseerd in het spelen van tennis en woonachtig in of nabij Luttenberg,
dan heten we jou van harte welkom om op één van onze twee banen te gaan tennissen.
Je hebt bij ons de mogelijkheid om zelf te spelen met één van je vrienden of je kunt het hier komen leren.

Het voordeel van het tennislidmaatschap is tevens dat je padelbanen kunt boeken tegen gereduceerd tarief.

Vanuit ons clubhuis aan de Heuvelweg in Luttenberg kan je de verrichtingen zien van de tennissers,
maar bij mooi weer is het natuurlijk mooier dat vanaf het terras te doen.
Zowel in het gezellige clubhuis als op het overdekte terras is het goed toeven.

TARIEVEN

We hebben verschillende lidmaatschappen met de volgende tarieven:

  • seniorlidmaatschap  € 110,- per jaar
  • jeugdlidmaatschap (6-15 jaar) met of zonder lessen € 77,- resp. € 50,- per jaar
  • studentenlidmaatschap € 55,- per jaar
  • zomerlidmaatschap van 1 juni tot 1 september € 30,-